Haladó tanfolyamok

Haladó tanfolyamok SSI_LOGO_Horizontal_207_50

 

Ha nem elégszel meg azzal amit 18m mélységig látni enged a tenger, éjszaka,vagy egy roncsban merülnél,esetleg dúsított oxigéntartalmú légzőgázt azaz Nitroxot használnál merüléseid során, specialitás tanfolyamok elvégzésére lesz szükséged.

Poster_Diver_BIG

Az SSI rengeteg féle továbbképzési lehetőséget tartogat a számodra, így biztosan megtalálod a számodra megfelelőeket.

PERFECT BUOYANCY


Ki ne vágyott volna rá, hogy az asztronautákat meghazudtoló ügyességgel súlytalanul lebegjen pár centiről belefeledkezve a tengeri rózsában játszadozó bohóchalak látványába,vagy egy hajóroncsban úszva ahol átélhetjük a történelem letűnt pillanatait ?

Erről szól a búvárkodás! Az OWD tanfolyamon már megtanultad beállítani lebegőképességed,ez a tanfolyam ennek a már megszerzett tudásnak a további csiszolása,finomítása.

SC_PB

Mit nyújt neked ez a tanfolyam ?

Felszerelésbeállítási fortélyok,súlyrendszered finomhangolása a hosszirányú trimmelés segítségével, légzéstechnika és rengeteg hasznos víz alatti feladat  egyensúlyérzéked és lebegőképességed fejlesztésére. A tanfolyam végére képes leszel tökéletesen beállítani lebegőképességedet a tanult technikákkal, hogy még szórakoztatóbb és biztonságosabb legyen számodra a merülés.

BOAT DIVING


Eljönnél velünk egy hetes búvárszafarira ? Megnéznél olyan színponpás élettől nyüzsgő merülőhelyeket is amik partról nem elérhetőek?

Ez a te tanfolyamod ! Továbbképzésed szempontjából az egyik mérföldkő ami megnyitja számodra a kapukat a merülőhelyek még nagyobb választéka felé.

SC-BD

Miről fogunk tanulni ?

Fontos dolgokról, melyeknek elsajátításával képessé válsz,hogy végrehajts egy hajóról indított merülést.

Megtanuljuk a hajó részeit, a speciális vízbemeneteli és kimeneti módokat, ezenkívül segítünk elsajátítani a megfelelő viselkedési módot is, pakolási, mozgási technikákat, irányelveket,

hogy mire egy búvárhajó nyüzsgő fedélzetére lépsz már lazán magabiztosan tudd kezelni a rád váró kalandot.

DEEP DIVING


Elmerülnél még jobban a tengerek élővilágában, vagy egyszerűen kiváncsivá tesz, hogy mi lehet még lejjebb a bűvös 18 m-es határ alatt ?

Eláruljuk, rengeteg újabb felfedezni való ! Ha lehet még dúsabb az élővilág, még nagyobb a háborítatlan mélység nyugalma és a továbbiakban nem kell megelégedned azzal, hogy csak közepes mélységből szemléld a mélyebben lévő tengerfeneket,hanem már 39 méter mélységig felfedezheted azt.

SC-DD

A tanfolyamon megtanuljuk milyen speciális felszerelések kellenek a mélymerüléshez, ezen kívül megtanulunk mélymerülést tervezni és végrehajtani.Kiemelten foglalkozunk a mélymerülésben rejlő nagyobb körültekintést igénylő dolgokkal, hogy még biztonságosabbá tegyük számodra azt.

WRECK DIVING


Ha merültél már hajóroncs közelében, biztosan lenyűgözött méltósága, háborítatlan nyugalma esetleg monumentális méretei.

Szeretnéd megnézni milyen belülről? Kíváncsi vagy rá, hogy az évek alatt hogyan foglalta el élőhelyéül a víz alatti világ flórája és faunája ?

Frenetikus és kihagyhatatlan élmény !

SC-WR

Ennek a tanfolymnak az elvégzésével megtanulod hogyan hajthatsz végre zárttéri merüléseket biztonságosan egy roncson belül. Lépésről lépésre átvesszük a roncsmerülés speciális felszereléseit, azok használatát, megismerkedünk a különböző kötélrendszerekkel. Elsajátítjuk azon eljárásokat, haladó technikákat, melyek maximálisan biztonságossá tesznek számodra egy roncsmerülést, hogy csak a felfedezés izgalma és felhőtlen öröme maradjon számodra.

NIGHT & LIMITED VISIBILITY


Ne hidd,hogy nappali merüléseiden már mindent láttál amit lehet! Üdvözlünk az éjszakai merülés semmihez nem fogható színpompás világában ! Mitől színpompás a sötétség ? Attól,hogy víz alatti lámpáink fénykörében valódi színeiben láthatod a tengeri élővilágot és rengeteg olyan élőlényt figyelhetünk meg melyek csak éjszaka jönnek elő búvóhelyükről.

SC-LV

A tanfolyamon beszélni fogunk speciális felszerelésekről melyek elengedhetetlenek az éjszakai merüléshez, megtanuljuk ezek megfelelő használatát. Részletesen kitérünk az éjszakai merülés kapcsán esetlegesen előforduló problémákra és azok megelőzésére. Megtanuljuk többek közt a legoptimálisabb vízbemeneteli és kijöveteli módokat, a lámpák megfelelő használatát és elhelyezését. Mivel ezek olyan technikák amiket nem csak éjszaka tudsz alkalmazni nagyon hasznosok lesznek számodra akkor is amikor gyengébb látótávolságú merülőhelyeket szeretnél felfedezni.

NAVIGATION


Kezdő búvárként teljes mértékben a merülésvezetődre vagy utalva, pedig szeretnél kicsit önállóbb lenni esetleg merülőtársaddal önállóan felfedezni egy merülőhelyet.

Ennek a lehetőségét nyitja meg számodra ez a tanfolyam. Mi úgy gondoljuk és szerintünk te is, hogy egy haladó búvárnak  elengedhetetlen az, hogy  önállóan tájékozódjon a víz alatt és felett. Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével képes leszel erre, ami még élvezetesebbé teszi majd búvár kalandjaidat.

SC-NV

Miről fogunk tanulni?

Megismerjük a navigációhoz szükséges speciális felszereléseket és megtanuljuk azok használatát. Ezenkívül megtanulunk tájékozódni a víz alatt, megismerjük azokat a természeti jeleket képződményeket amik még könnyebbé teszik ezt. A későbbiekben a megszerzett tudást ötvözzük a kompasz használatának fortélyaival. A tanfolyam elvégzése után magabiztosan fogsz nekivágni egy merülésnek úgy, hogy tudatában leszel a tanultak gyakorlati alkalmazásának ami elengedhetetlen a későbbi Advanced Open Water minősítésed megszerzéséhez.

EAN NITROX


Búvárkalandjaid során szinte biztos,hogy találkoztál már ezzel a szóval,láthattál búvárokat akik ilyen feliratú palackkal merülnek, valószínűleg feltetted magadnak ezt a kérdést: vajon miért nem elég jó nekik a sűrített levegő ?

SC-EAN

A Nitrox elterjedésének több oka és előnye is van. Ez egy emelt oxigéntartalmú légzőgáz aminek merülés közbeni belégzésével számos előnyre tehetünk szert, például a több belélegzett Oxigén hatására kevésbé fáradunk el a merülés végére, vitalizáltabbak leszünk és a kisebb belélegzett nitrogéntartalom miatt hosszabb fenékidőket nyerünk, ráadásul csökkentjük a dekompressziós megbetegedés kockázatát . A tanfolyamon megismerheted a nitroxmerülés speciális felszereléseit és azok használatát. Átismételjük és kiegészítjük a merüléstervezés folyamatát a már OWD tanfolyamról ismert Doppler táblázat használatát számolási példákon keresztül, megtanítunk légzőgázt elemezni és természetesen kitérünk a computeres nitroxmerülés terevezésének kérdésére is.

Kinek javasoljuk ezt a tanfolyamot ? Minden olyan búvárnak aki szeretne még biztonságosabban merülni és úgy részt venni egy búvárszafarin, hogy az egy héten át tartó hajótúra közben egy merülést sem kell kihagynia fáradtság vagy nitrogén telítettség miatt.

Full Face Mask &Underwater Communication


Képzelj el egy olyan merülést ahol nem kell foglalkoznod azzal, hogy a maszkod párásodik, folyton ürítgetned kell és a reduktort sem kell a merülés alatt a szádban tartanod, sőt közben még kedved szerint az orrodon is lélegezhetsz.

Tetézzük ezt azzal,hogy még beszélgethetsz is merülőtárasaddal, merülésvezetőddel, vagy a hajó személyzetével zavaró kábelek nélkül?

Ez ma már mind megvalósítható,kipróbálható,és használjuk is mindennapi merüléseink során.

OCR

Mit nyújt neked ez a specialitás?

Első körben megismerkedünk a maszk részeivel,működésével,kiegyenlítési módokkal.Végigvesszük a különböző kiegészítőket, többek között a kommunikációs eszközöket működés és használat szerint.Medencés foglalkozás keretében megtanuljuk a maszk használatát ürítését le-felvételét és a kommunikáció víz alatti használatát.

A tanfolyam végére képes leszel önállóan merülést végrehajtani és kommunikálni full face maszkban.

Abban az esetben,ha tőlünk vásárolsz full face maszkot és/vagy  kommunikációs egységet akkor a tanfolyamot ajándékba kapod tőlünk.

STRESS & RESCUE


SC-SR-2

Nincs is annál kikapcsolóbb,ha nyaralásunkat összekötjük a búvárkodással.Napfény,tenger,szellő,gyönyörű harsogó színű vízalatti élővilág. Azonban ahhoz, hogy mindezt felhőtlenül élvezhessük, gyakorlott magabiztos biztonságosan merülő búvárrá kell válnunk.

Ezen a tanfolyamon megtanulod azt, hogy hogyan ismerd fel, előzd meg a pánik kiváltó okát a stresszt. Több példán át elemezzük majd kialakulását okait, az ide vezető esetleges felszereléssel, a kommonikáció hiányával, rossz döntéshozatallal kapcsolatos problémákat és azok megelőzését, kiküszöbölését. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az önmentési és a társmentési gyakorlatokra. Ezeket alkalmazzuk is előbb védettvízi medencés körülmények közt, aztán egy komplett nyíltvízi mentőgyakorlat kapcsán, melyet az együtt összeállított helyszínspecifikus vészhelyzeti terv alapján fogunk végrehajtani lépésről lépésre a balesetet szenvedett felhozatalától az újraélesztsig.

Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével képessé válsz a stressz kezelésére, magadat és merülőtársadat is ki tudod menteni  a leggyakrabban előforduló baleseti helyzetekből. Véleményünk szerint ennek a tanfolyamnak az elvégzése tesz igazán magabiztos, biztonságosan merülő búvárrá, így elvégzését mindenkinek kiemelten javasoljuk. A stressz és mentés tanfolyam elkezdése előtt részt kell venned egy React Right elsősegélynyújtó tanfolyamon mivel az ott tanultakat ültetjük át gyakorlatba a mentési feladatok során.

REACT RIGHT

SC-RR

Teljes értékű nemzetközileg elismert elsősegélynyújtó tanfolyam. A stressz és mentés tanfolyam belépője.

Gyakran fordulhat elő olyan helyzet, amikor a gyors és szakszerű elsősegély nyújtás életetet menthet és itt nem csak a búvárkodásra gondolunk, hanem a hétköznapi életre. Ezen a tanfolyamon többek között megismertetjük veled a kerindési és légzőrendszer működését, megtanulsz ellátni különböző sérülteket. Kötéseket készítünk többféle sérülésre, megismerjük, hogyan lehet rögzíteni törött vagy kificamodott végtagot. Megtanuljuk azt is, hogyan figyeljük egy balasetet áldozatánál a különböző életjeleket és adott esetben hogyan tudjuk újraéleszteni. Ezeken kívül beszélni fogunk még a balesetek helyszínének megfelelő biztosításáról, a mentés előtt és alatt meghozandó döntésekről az értesítendő szervekről és az elsősegélynyújtással kapcsolatos kockázati tényezőkről.

Nem csak búvároknak javasoljuk ezt a tanfolyamot, hanem mindenkinek, aki szeretne adott helyzetekben embertársainak segítséget nyújtani, ezzel akár életeket menteni.

O2 PRODIVER

oxygen

Oxigénadó specialitás, melynek keretei közt megismerkedünk az oxigén fiziológiai hatásaival és tisztában leszünk annak a dekompressziós sérülésekre gyakorolt pozitív hatásmechanizmusával.

A tanfolyamon foglalkozunk még biztonsági előírásokkal,megismerkedünk a nyitott és a zárt rendszerű oxigénadó készülék működésével, használatával, megvitatjuk ezek előnyeit, hátrányait a többivel szemben.

Ezek után gyakoroljuk az oxigénadás folyamatát többféle helyzetben ezen tudást addig csiszolva amig képes leszel azt biztonságosan, önállóan végrehajtani akár egy búvárbaleset mentési folyamatának hasznos, aktív résztvevőjeként.

Tapasztalati szinted, naplózott merüléseid és az elvégzett specialitás tanfolyamok függvényében az alábbi szintek elérésére van lehetőséged:

Speciality diverspeciality_diver

Az első elismerési szint, kezdő lépés a haladó búvárrá váláshoz, 2 elvégzett specialitás tanfolyam + 12 naplózott merülés szükséges hozzá.

 

Advenced Open Water DiverAOWD

Haladó búvár minősítés,ha jól válogatod össze a 4 specialitás tanfolyamodat, pl.: mélymerülés, roncs,éjszakai,navigáció tanfolyamokból akkor szinte bármilyen merülőhelyen tudsz merülni a világon kompromisszumok nélkül a kedvtelési búvárkodás határait figyelembe véve.

4 elvégzett specialitás tanfolyam + 24 naplózott merülés szükséges hozzá.

 

Master DiveMaster_diver_1

A kedvtelési búvárkodás „fekete öve”.

Ahogy eléred  ezt a szintet, teljesen más szemmel néz majd rád a többi búvár és a merülés vezetők. Mi azt javasoljuk,hogy búvárkarriered során már az OWD tanfolyamon ez az önbizalmat és tapasztalatot sugalló fekete minősítő kártya lebegjen lelki szemeid előtt és ennek elérését tedd céloddá.

Természetesen ne maga a kártya legyen a cél, hanem a mögötte álló elmélyült tudás,készségek és tapasztalat és végül de nem utolsósorban az időközben jól összeválogatott teljes komfortot és biztonságot nyújtó saját teljes búvárfelszerelésed,mely igazán élvezetessé teszi majd búvárkalandjaidat.

Mindenképp 4 elvégzett specialitás tanfolyam + stressz &mentés tanfolyam és 50 naplózott merülés szükséges hozzá.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írja be a helyes választ: *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>