Freediving Open Day Beszámoló

IMG_3675Már a meghirdetett időpont előtt fél órával gyülekeztek a kíváncsi résztvevők az Aquaworld aulájában. A felszerelés bepakolása után egy vidám hangulatú beszélgetés keretében még ki-ki elfogyasztotta a maga kis kávéját, üdítőjét. Már alig vártuk, hogy bejussunk a medencékhez, hogy minél hamarabb bepillantást nyerjünk a Freediving rejtelmeibe :)


 

IMG_3672

A program a legkorszerűbb Freedivng felszerelések bemutatásával kezdődött. A résztvevők ennek végén színes prospektusokkal lettek gazdagabbak. Ezután az emeleten teljes nyugalomban, (napágyakon pihenve ;) ) mindenki elsájátított két merülés előtti és egy merülés utáni legzéstechnikai gyakorlatot, melyek ismerete elengedhetetlen a biztonságos szabadtüdős merülések végrehajtásához.


IMG_3684

Mindezt a megfelelően illeszkedő felszerelések kiválasztása követte és egy eligazítás a medencés gyakorlatokkal kapcsoltosan. Mivel nem volt éppen hideg, mindenki rekord idő alatt vette fel a  búvárruhát és kollektíve megcéloztuk az úszómedence kellemesebb hőmérséklettel kecsegtető vizét. A medencében egy külön sávot kaptunk így zavartalanul hódolhattunk kedvenc időtöltésünknek :)


IMG_3678Kellemesen felüdültünk a vízben, készen állva arra, hogy kamatoztassuk az eddig magunkba szívott tudást.Újabb instrukciókat hallhattunk a megfelelő súlyozásról, uszonyhasználatról, de mint tudjuk, hallani kevés valamiről, látni is kell a kitűzött célt, ezért a résztvevők előbb megtekinthették a gyakorlatban is az eddig hallottakat, majd felügyelet mellett ki is próbálhatták azokat.


IMG_3690

Az úszó medence vizében szerzett tapasztalatok után mély medence fekl vettük az irányt,ahol szó esett a megfelelő az eddigeiek mellett a kiegyenlítési, a megfelelő süllyedési és emelkedési módokról melyeket egy oktatói bemutató után ügyesen elsajátított és gyakorolhatott mindenki. Az eseményen készült képekből, filmekből készítettünk egy rövid videó összeállítást amit itt láthattok:Induló Freediving tanfolyamokkal kapcsoltban keresd oktatónkat:

Csernák Gergely

M: +3630-999-4465

E: csernak.gergely@aquastic.hu

Ezúton is köszönjük, hogy eljöttetek, minden érdeklődőt várunk szeretettel :)

Az Aquastic Dive Center csapata


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írja be a helyes választ: *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>